Erasmus+

Az Erasmus+ az Európai Bizottság egyik legsikeresebb és legismertebb programja, amely a 33 év alatt, több mint 9 millió egyetemi hallgató mobilitását segítette elő Európában. Az egykori Erasmus+ hallgatók szerint az Erasmus+ tapasztalat a végzés utáni munkakeresést is megkönnyítette számukra.

 

Az Erasmus+ program az Európai Unió felsőoktatási akcióprogramja, amely az oktatás minőségének növelését és az európai együttműködés elmélyítését hivatott segíteni pályázatai révén. Az Erasmust az egyetemek közötti nemzetközi együttműködés elősegítésének, az európai hallgatói és oktatói mobilitás növelésének, az átláthatóságnak, valamint a külföldön végzett tanulmányok és megszerzett képesítések teljes akadémiai elismerésének, beszámításának szándéka vezérli.

Az Erasmus+ program az Európai Unió 27 tagállama, valamint az alábbi nem uniós országok: Egyesült Királyság (2022.01.31-ig), Izland, Liechtenstein, Norvégia, Szerbia, Törökország, Észak-macedón Köztársaság számára biztosítja az együttműködést a felsőoktatás területén. A 34 részvételre jogosult ország Erasmus University Charterrel rendelkező felsőoktatási intézményei vesznek részt a programban. Az Erasmus program 1987-es indítása óta több mint 9 millió hallgató vehetett részt külföldi részképzésen vagy szakmai gyakorlaton a program keretében. Bővebb információ: https://tka.hu/erasmus30/7346/30-eves-az-erasmus

Magyarországi szinten az Erasmus programot a Tempus Közalapítvány koordinálja. Az egyetemek a Tempus Közalapítványhoz pályáznak Erasmus költségvetésért, az elnyert összeget saját belső pályázati rendszerükben nyertes hallgatók, oktatók és adminisztratív munkatársak támogatására használják fel.

A hallgatókat számos félelem tarthatja vissza az Erasmus+ ösztöndíj megpályázásától, melyek többsége előzetes tervezéssel vagy megfelelő tájékozódással kiküszöbölhető.

VÁGJ BELE!    Kaland, Karrier, Közösség - Erasmus+

 

 

 

Pótpályázati felhívás Erasmus+ részképzésre (tanulmányi mobilitásra) a 2021/2022 tanév tavaszi félévére: 

Pályázatok benyújtási határideje részképzés esetén: 2021. október 31. vagy a választott egyetem nominálási határideje előtti munkanap (a fogadó egyetemek nominálási határideje egymástól eltérő, sok egyetemre novemberben is lehet jelentkezni).

Pályázati folyamatleírás: ERASMUS_palyazat_reszkepzes_2021_22_tavasz

 

Pályázati felhívás képzés alatti és diploma utáni szakmai gyakorlatra:

Jelentkezési határidő folyamatos, a tervezett kiutazás előtt 3 hónappal kérjük beadni a pályázati anyagot.

Pályázati folyamatleírás: ERASMUS_palyazat_szakmai gyakorlat_2021_22

 

Pályázathoz tartozó letölthető dokumentumok:

 

EUROPASS önéletrajz és motivációs levél készítéshez segítség:

 

Nyertes pályázat esetén, mobilitáshoz kapcsolódó dokumentumok:

Erasmus ISCED Codes - (Learning Agreement tématerület besorolás)

 

Kapcsolat:

Farkas Beáta
Erasmus koordinátor
Tel.: +36 28 522 000/3888
Email: Farkas.Beata.God [kukac] uni-mate.hu

Nemzetközi Hallgatói Ügyek Központ, Gödöllő
MATE - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Szent István Campus
2100 Gödöllő, Páter Károly utca 1. Főépület Fszt. 34. iroda

 

Szociális támogatás (kiegészítő pályázat)

Partneregyetemek